A diétás szakács szakképesítés-ráépüléssel rendelkező, az egészséges táplálkozás és a diétás előírások ismeretében minden fogyasztó, ellátott és szolgáltatást igénybevevő egészségi állapotának megfelelő ételek elkészítésére és tálalására képes lesz.
Az egészségmegőrző életmód és a diétát igénylő állapotok ismeretében alkalmazni tudja majd a különböző korcsoportok energia- és tápanyagszükségletére, valamint az ételkészítés során felhasznált alapanyagok tápanyagértékére diétába illeszthetőségére vonatkozó ismereteket.
A közétkeztetésben a foglalkoztatási feltétel (37/2014. (IV. 30. EMMI rendelet) kötelezően előírja, hogy a Szakácsoknak rendelkezni kell diétás szakács szakképesítés-ráépüléssel. Ezt most nálunk ESTI iskolarendszeren kívüli szakképzésben megszereheti.
A képzés gyakorlati óráit az iskola új tankonyhájában valósítjuk meg. GALÉRIA
A képzés kezdete: 2016. február 29.
Jelentkezési határidő: 2016. február 25.